Forfulgte ukristelige

Frank Søgaard skrev i Dagen (24.11.2016) at avisen var den beste på forfølgelse av kristne.

Kritikken rettes mot Dagen grunnet saker om Sannhetens Ord Bibelsenter, Jan Hanvold, Visjon Norge og andre.

Hva ville Jesus ha gjort – om Jesus sto i avisen Dagens sko?

Jesus sto opp mot urettferdighet og forsvarte de svake. Dagen går i Jesu fotspor når avisen følger Vær Varsom-plakatens punkt om å «avdekke kritikkverdige forhold».

Jesus raserte tempelplassen som hadde blitt gjort til en røverhule. Hva kan man tro Jesus hadde gjort med Visjon Norge, som kanskje kan kalles kristennorges største røverhule?

De som mener kristne aviser ikke burde stå opp mot urettferdighet og overgrep i Guds Navn burde lese mer om hva Jesus gjorde. Jesus var blant fariseernes skarpeste kritikere.

Om kristenfolket ikke har en indrejustis vil et vakum oppstå som sekulære medier vil fylle.

Hva er mest attraktivt for kristenfolket? At VG eller Aftenposten varsler om kritikkverdige kristne forhold, eller at Dagen og Vårt Land avdekker kritikkverdige kristne forhold?

Jeg kan eksempelvis avsløre at den første avisen jeg henvendte meg til når jeg varslet om kritikkverdige forhold i min fars menighet, Oslokirken, i 2009 – ble sendt til Vårt Land. Jeg mottok ingen svar, og sendte saken videre til VG som gjorde det til et førsteside oppslag.

Dagen og Vårt Land – som den siste tiden har publisert saker som har avdekt kristne kritikkverdige forhold – gjør kristenfolket en tjeneste, og burde motta støtte fra hele kristenfolket.

Dagen har ikke forfulgt noen for sin religiøse tro. Det er ikke kristendomsforfølgelse å avdekke kritikkverdige forhold.

Når dagen kommer da det er allment akseptert at en religiøs eller sekulær organisasjon ikke kan kritiseres er det en trist dag for menneskeheten.

(Først publisert i Dagen den 30.11.2016)


Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s