Homofile verstinger

«Til Helhet» reorienterer homofile til å bli hetrofile. Organisasjonen er i regi av Det Norske Misjonsforbund, Indremisjonsforbundet, Pinsebevegelsen, Normisjon og Norsk Luthersk Misjonssamband.

De med annen legning trenger omverdenens aksept – ikke et program som skal forandre på hvem de er. Hvordan hadde du følt det om noen ønsket å forandre på din seksuelle legning?

skjermbilde-2016-09-07-kl-16-33-04

(Bilde fra Seierskirkens demonstrasjon foran Oslo Sentralbanestasjon september 1992, der jeg kan ses i blå vindjakke på scenen)

På 90-tallet var jeg som 4-åring med i en demonstrasjon imot partnerskapsloven foran Oslo Sentralbanestasjon. Egg og malingsbomber ble kastet imot oss av blitzere. Mange fra LHBT-bevegelsen var også der. Blant dem en homofil ung mann ved navn Bjørn Erik – som senere tok sitt eget liv.

I dag har vi heldigvis kommet lenger. Jeg har også kommet lenger – ettersom jeg brøt med mitt gamle fundamentalistiske kristne miljø som 19-åring.

De med annen legning fikk partnerskapsloven, og nå har de fått lov til å gifte seg i kirken.

Derimot skaper den nye ekteskapsloven splid iblant kristne. Mange kristne har forlatt Den Norske Kirke grunnet ekteskapsloven – og søker over i frikirker og menighetssamfunn som er mer bibeltro enn den gamle statskirken.

En utbredt holdning blant fanatiske kristne er at homofili er greit, så lenge man ikke «lever ut homofile handlinger». Holdningen dømmer alle homofile til et mindreverdig liv i ulykkelig sølibat.

Hvorfor har noen kristne et negativt syn på homofili? Bibelen sier homofili er en synd, sier de.

Men det er mange handlinger i Bibelen som er en synd. Løgn, baktale, hovmot, drap, utroskap og gjengifte. Noen av disse syndene er vanskelig å bevise andre begår, mens andre av dem er mer åpenbare.

Ta for eksempel TV Pastoren Jan-Hanvold som nylig var i NRK Brennpunkt sitt søkelys. Hanvold begrunner det meste han gjør med Bibelvers. Men selv er han tidligere skilt og gjengiftet.

Flere andre norske kristne forkynnere deler Hanvolds historikk, og er skilt og gift på nytt. Men de preker fortsatt fra talerstolen, og mottar støtte fra sine kristne tilhengere.

Hvorfor er det slik at homofil synd er en verre synd enn gjengifte? Om en homofil seksuell handling er synd er hvert fall gjengifte synd.

Jeg kan akseptere et trossamfunns nulltoleranse for synd – men da må alle syndere behandles likt. Vedkommende som baktaler, lyver eller er hovmodig må også motta samme behandling homofile får.

Når skal kristne slutte med dobbeltmoral og angrepet mot de homofile i samfunnet? Hvorfor skal ikke homofile nyte like godt av kristne miljøer som hetrofile gjør?

(Først publisert i VG den 04.12.2016)


Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s