Politikere undergraver mistilliten til Visjon Norge

Jeg kjente meg motløs da jeg så Sylvi Listhaug, Knut Arild Hareide og Hans Olav Syversen gratulerte tv-kanelen Visjon Norge med 14-års dagen tidligere i år. Etter alt som hadde fremkommet om denne kristne tv-kanalen i media, og spesielt siden avsløringene til Brennpunkt-dokumentaren «Pengepredikanten», så forventet jeg at norske topppolitikere ville holde avstand til denne kristenfundamentalistiske tv-kanalen.

Advarsler til og med Biskoper i Den Norske Kirke har kommet med om denne tv-kanalen, klarer tydeligvis ikke å skremme bort stemmekåte politikere som vil ha et jafs av den kristenfundamentalistiske velgermassen.

Minister Listhaug oppfordrer i sin bursdagsgratulasjon til Visjon Norge at de må fortsette å kjempe for de kristne verdiene. Dette sier hun til tv kanalen som rett ut erklærer at gjerrige folk kommer til helvete. Visjon Norge utlyser religiøst betingede trusler over stakkars godtroende mennesker og lokker penger ut av lommene til mennesker med lovnader om Guds helbredelse og velsignelse.

Listhaug virker totalt blind for umoralen som stammer fra miljøet hun forsøker å markere tilhørighet til, som kristen politiker. Hun skryter av sin tro og kristne verdier, men står ikke opp imot de ukristelige verdiene Visjon Norge står for. Det er kanskje ikke så rart, siden Listhaug selv er tett koblet med pengepredikanten Jan Hanvold, Bjarte Ystebø og Finn Jarle Sæle – ettersom Listhaug var med i planleggingen av kristenfundamentalistiske Oslo Symposium.

Så alt håp er nok ute for Listhaug, men dette hadde jeg ikke ventet av Hareide og Syversen. Hareide sleiket Hanvold godt opp etter ryggen med sin gratulasjon til kanalen, smisket og smigret. Syversen fremsto mer tilbakeholdent da han dro en henvisning til tv-kanalens unge alder – 14 år – og henviste til et av sine egne barn. Det er bare synd at Syversen ikke klarte å utvise mer empati for alle barna som vokser opp i dette fundamentalistiske miljøet rundt Visjon Norge: Tenk deg å vokse opp som «hen» i dette miljøet og få høre daglig at «hen» er en demon som skal kastes ut?

Listhaug, Hareide og Syversen har utvist et svik mot sårbare og ressurssvake mennesker ved å gratulere Visjon Norge med dagen. Det er ikke rart at Visjon Norge beholder troverdighet og tillit når topppolitikere gratulerer dem med dagen. I tillegg er gratulasjonene en undergravning av stemmer som advarer mot virksomheten til pengepredikanten Jan Hanvold og Visjon Norge.

Hanvold sier rett ut til sine seere at Gud hater dvaske folk og ikke har behag i det. Han lovpriser Donald Trump og Sylvi Listhaug, mens han stempler fagpersoner og journalister som ikke er i overenstemmelse med hans eget virkelighetsbilde som idioter og tullinger. Hvordan er det mulig at våres egne folkevalgte kan finne på å gratulere denne tv-kanelen med dagen?

Siden våre egne folkevalgte ikke bryr seg om umoral i kristne kretser, så er det hvert fall godt å vite at folket gjør det. Etter at Visjon Norge rapporterte twitter-kontoen «Helene Harepus» og fikk den inaktiv, så har et opprør og en folkebevegelse reist seg opp. Hylekoret.no tok opp der Helene Harepus slapp, og poster videoer fra Visjon Norge regelmessig. Facebook-gruppen «Stans pengepredikanten Jan Hanvold» har fått flere hundre medlemmer på få uker, og facebook-siden «Nei til TV Visjon Norge» vokser seg stadig større.

Vi er mange som har innsett at Hanvolds virksomhet er svindel og at maktpersoner som åpent gir virksomheten legitimitet og bursdagsgratulasjoner handler umoralsk. Nå håper vi at politikere snur og tar et oppgjør med hva de har bedrevet med i full offentlighet.  

(Denne replikken ble først publisert i VG fredag 17/11/2017. Innlegget er endret i nest siste avsnitt, ettersom facebook-gruppen har endret navn til «Stans pengepredikanten Jan Hanvold»)


4 kommentarer om “Politikere undergraver mistilliten til Visjon Norge

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s