Torturert i guds navn

I dokumentarboken om min oppvekst «Jesussoldaten – gutten som skulle vinne landet for Gud» så forteller jeg i detalj om en sommerleir jeg var med på der barn ble slått, pisket og utsatt for tortur. Når jeg forteller om alt det grufulle som skjedde på denne kristne sommerleiren, så er det mange som tviler på at det jeg forteller er sant. Derfor ønsker jeg å dele skildringer fra andre personer enn meg selv som også var med på denne sommerleiren. 

29. oktober 2008, altså tre år etter sommerleiren fant sted, så anmeldte en av lederne for sommerleiren Faderhuset til politiet. I tillegg varslet denne personen om sommerleiren der barn ble vekket med pistolslag mot pannen og pisket. Her kan du selv lese saken i Politiken: https://politiken.dk/indland/art4770043/Faderhuset-meldt-til-politiet-for-tortur

faderhuset barn pistol tinning
Trykk på linken over for å lese saken

Den yngste gruppen barn i alder fra 4 til 12 år var i en egen gruppe, mens de eldre barna fra alderen 13-25 var i en annen gruppe. De minste barna ble eksempelvis drillet på å gjemme seg for de voksne, og ble de oppdaget skulle de avsløre sin posisjon, reise seg opp å si «jeg er en guds soldat, skyt meg om du vil». 

Den gruppen jeg var i, med barn og unge fra 13-25 år, gjennomgikk et langt hardere opplegg. Jeg fikk blant annet helt flere never med sand ned i halsen, mens jeg ble holdt fast i ryggleie, mens lederne presset sand nedover halsen min med fingrene. 

Hele sommerleiren er detaljert beskrevet i «Jesussoldaten». Her kan du lese et utdrag som ligger gratis ute på Cappelen Damm sin nettside, der du også får vite hvorfor vi ble utsatt for overgrepene: https://www.forlagsliv.no/dokumentaravdelingen/2016/04/22/jesussoldaten-bootcamp/

Her kan du også lese beskrivelser fra Samuel Hesselberg som var en annen av lederne av denne sommerleiren: https://www.bt.dk/nyheder/anklage-mod-faderhuset-torturerede-sekt-boern

Dokumentarboken «Jesussoldaten – gutten som skulle vinne landet for Gud» kan kjøpes her: https://www.tanum.no/tanum/search/search.action?query=jesussoldaten

«Jesussoldaten» er også lest inn som lydbok og kan kjøpes med linken over eller høres på Storytel: https://www.storytel.com/no/nn/sok-jesussoldaten


Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s