Det der er ikke lov her!

Min far, Jan-Aage Torp, var tilstede i en fullsatt sal i hva som lignet på en stor kinosal. Mennesker jeg kjente og ikke kjente var tilstede. Under filmvisningen skulle jeg ligge på scenen å se direkte opp på lerrettet mens alle andre satt på stolene. 

På videoskjermen ble det vist hardpornografisk innhold. Jeg strøk på meg selv i tanken om at ingen kunne se. Plutselig fikk jeg en lommelykt i ansiktet. En autoritær person ropte så høyt at alle hørte det: «Det der er ikke lov her!». 

Alle lo. Vakter tok tak i meg og dyttet meg mot inngangen, mens faren min gikk etter å flirte. Jeg spurte om han kunne ta med eiendelene mine. 

En stund videre i drømmen våknet jeg. Undrende til hvordan drømmenes verden kan gjenspeile det skjulte og bakenforliggende. Jeg klarte ikke holde tilbake tårene da jeg nysgjerrig spurte Julie hva hun trodde drømmen betydde. For hun sa akuratt hva jeg var skråsikker på selv. 

Hun påpekte oppveksten min der normal seksualitet var skambelagt. Hun påpekte den negative sosiale kontrollen. Skyldfølelsen. 

Mindreverdighetsfølelsen er å ta og føle på i det jeg skriver dette. Det er godt å få det ut. Positivt å bruke egne erfaringer for å forsøke å forhindre at så mange andre opplever det samme. For jeg er langt, langt fra den eneste. 

bibelvers seksualitet og skam
Bilde viser utdrag fra ulike bibelvers jeg leste om og om igjen som ung

De som har fulgt meg en stund vet hva jeg har skrevet tidligere om kristenfundamentalistiske miljøer som tolker bibelvers bokstavelig. I slike miljøer blir vanlige seksuelle følelser og tanker demonisert. Jeg tørr å påstå at ingen som går gjennom noe slikt går ubemerket gjennom noe så umenneskelig. Denne kronikken om religiøs angst for sex sto først på trykk i VG, men ligger også ute på bloggen min: https://anderstorpforteller.com/2016/11/05/guds-runkenekt/

Her er link til VG-kronikken: https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/pqGXV/den-religioese-angsten-for-sex

 

 


Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s