Hvordan å utføre mirakler?

Som ung gutt var jeg fascinert av mirakelpredikanter som kunne helbrede mennesker med «guds kraft». Troen min ble forsterket hver gang jeg så mirakler og hvis jeg hadde perioder der jeg begynte å tvile på om troen min stemte, så var mirakelpredikanter en av flere kilder som kunne motvirke tvilen.

I dag er ikke angivelige mirakler noe som imponerer meg. Når man undersøker personer som hevder å ha blitt helbredet så finner man ofte ut at medisinering eller innleggelse på sykehus har vært en avgjørende konsekvens for «helbredelsen», hvis det ikke simpelt dreier seg om noen som aldri har vært syk i utgangspunktet.

Men i noen tilfeller blir mennesker faktisk friske der og da. VGTV-serien «Frelst» episode 4, som jeg linker til nederst i dette innlegget, viser hvordan jeg gikk rundt på gaten og tilsynelatende helbredet mennesker. Men da dreier det seg om placebo-effekten som jeg linker til nederst i innlegget og som du kan lese mer om.

Jeg trenger ikke forklare dette fenomenet ytterligere når det finnes en utmerket video på Youtube som viser hvordan kristen helbredelsesindustri kan fungere i praksis, og som totalt defragmenterer troen på mirakler. Så derfor anbefaler jeg alle å se denne videoen av Derren Brown som heter «Miracles for sale».

God fornøyelse!

 

VGTV-serien «Frelst» – episode 4: https://www.vgtv.no/video/125411/frelst-episode-4-tvilen

Placebo-effekten: https://forskning.no/medisinske-metoder-medisiner/placebo-virket-uten-lureri/388976


Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s