Ønsker du å bidra med å stanse rettighetsbrudd mot barn i religiøse miljøer?

I flere år har jeg vært engasjert i å belyse problemstillinger som gjelder rettighetsbrudd mot barn i religiøse miljøer. I dokumentarboken «Jesussoldaten – gutten som skulle vinne landet for gud» kan du lese om hvordan jeg vokste opp uten religionsfrihet, tankefrihet, samvittighetsfrihet og privatliv.

Rettighetsbrudd mot barn i trossamfunn gjelder mange barn. Derfor har jeg opprettet en facebook-gruppe som heter «Stans rettighetsbrudd mot barn». Gruppen er åpen for alle som ønsker å være med: Religiøse, agnostikere, fagpersoner eller generelt interesserte. Formålet med gruppen er å spre bevissthet om rettighetsbrudd mot barn i religiøse miljøer.

Når nok mennesker blir bevisstgjort om barn som mangler fundamentale rettigheter i trossamfunn, så kan gruppens slagkraft komme til syne. Politikere vil nemlig ikke støtte opp om saker uten at mange nok velgere støtter dem. Derfor er slike grupper avgjørende for å etablere politisk konsensus. Gruppens første formål er å stanse utbetalinger av skattepenger til trossamfunn som systematisk bryter barns rettigheter.

Samtidig er det nødvendig at en slik gruppe utgjør en konstruktiv effekt på samfunnet. Mange har sterke eller negative holdninger til religion eller religiøse praksiser. Det er ingenting galt i å være negativ til religioner eller religiøse praksiser, men så snart mennesker bak den religiøse drakten angripes og behandles dårlig, så risikerer vi at de som er religiøse går i forsvar og avstår fra å lytte til saklighet. Religiøse personer som begår rettighetsbrudd i det daglige liv er personer som må lytte til oss. Derfor må vi ha en medmenneskelig samtale med dem og avstå fra usaklige personangrep.

Gruppens reglement vil håndheves strengt. Det er ikke tillatt til å gå til personangrep på hverken gruppens medlemmer eller religiøse, men det er selvsagt lov å fremsette saklig og legitim kritikk.

Vi håper derfor at så mange som mulig ønsker å bli med i gruppen som tar utgangspunkt i å utdanne folk flest om rettighetsbrudd. Vi håper også at så mange som mulig sprer budskapet om rettighetsbrudd til andre slik at rettighetsbrudd mot barn motvirkes.

Her er link til gruppen på facebook: https://www.facebook.com/groups/stansbarnsrettighetsbrudd/

Hemmelig informantgruppe for erfaringseksperter

Det finnes også en annen hemmelig gruppe som består av erfaringseksperter som har vært i religiøse miljøer der rettighetsbrudd har skjedd. For å bli medlem av denne gruppen må du legge meg til på min private facebook: https://www.facebook.com/anders1torp. Send meg melding etter du har blitt med i gruppen og fortell litt om din erfaring med rettighetsbrudd. Vær obs på at slike hemmelige grupper tidligere har blitt hacket eller infiltrert av medlemmer av trossamfunn, for å utstøte eller presse medlemmer til å ikke ta opp problemer om trossamfunnet de har vært en del av. Om du er redd for represalier eller annen negativ sosial kontroll anbefales det at du avstår fra å bli medlem av gruppen – for din egen sikkerhets skyld.

Nedenfor linker jeg til kronikker jeg tidligere har skrevet om rettighetsbrudd mot barn i religiøse miljøer. På bloggen min anderstorpforteller.com skriver jeg ofte om tematikk som gjelder religion, religiøse utbrytere, rettighetsbrudd og psykiske senskader som følge av en oppvekst i et rettighetsbrytende trossamfunn.

Her kan du lese utdrag fra FNs Barnekonvensjon og lese eksempler på rettighetsbrudd mot barn i trossamfunn: https://anderstorpforteller.com/2019/04/27/hva-er-rettighetsbrudd/

Linker til kronikker jeg har skrevet om rettighetsbrudd

Kronikk publisert i Bergens Tidene om rettighetsbrudd i Guds navn, som også er publisert på bloggen min: https://anderstorpforteller.com/2019/02/21/rettighetsbrudd-i-guds-navn/

Kronikk publisert i VG om brudd på FNs Barnekonvensjon, som også er publisert på bloggen min: https://anderstorpforteller.com/2019/02/21/barna-som-trakkes-pa/

Kronikk publisert i Aftenposten om rettighetsbrudd, som også er publisert på bloggen min: https://anderstorpforteller.com/2016/09/14/som-barn-levde-jeg-i-en-evig-kamp-for-a-bli-god-nok-for-gud/


Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s