Barneombudet anmeldte i dag demonutdrivelse av ung jente på Visjon Norge

Mange nordmenn tror religiøs mishandling av barn og demonutdrivelser ikke er noe som skjer i vår tid. Dette er dessverre feil. Jeg og mange andre barn i Norge har opplevd rettighetsbrudd, psykisk og fysisk vold, omsorgssvikt og negativ sosial kontroll gjennom barndommen.

Gjennom oppveksten min i Oslokirken, som ble ledet av min far Jan-Aage Torp, så opplevde jeg over 30 demonutdrivelser. Jeg ville nemlig bli fri fra seksuelle lyster jeg trodde var fra djevelen og hans demoner. Mine erfaringer av å både være et offer for demonutdrivelse og å utføre demonutdrivelser på andre, har kostet. Både jeg og de mange andre jeg har pratet med, som opplevde demonutdrivelser som barn, kategoriserer demonutdrivelser som et overgrep og mishandling. (Les mer om dette i VG-kronikken jeg publiserte nederst i innlegget)

Her kan du selv se demonutdrivelsen av en ung jente som foregikk på direktesendt TV på Visjon Norge. Barneombudet har i dag sendt inn anmeldelse av forholdet som fant sted på Sentermenigheten i Hokksund. Den selverklærte profeten Rich Vera drev ut demoner av denne unge jenta og flere andre deltakere. Videoer av demonutdrivelsene kan du se på min offentlige facebook-side: www.facebook.com/jesussoldaten

Som du kan se av videoen ovenfor spør «profeten» Rich Vera den unge jenta om foreldrene hennes er tilstede. Av den grunn var det rimelig at Barneombudet mistenkte at jenta var mindreårig. Barneombudet gjør en god jobb hvis de anmelder et forhold der de mistenker at de har foregått et brudd på Barnekonvensjonen. Det er Politiets oppgave og ikke Barneombudets oppgave å undersøke hvorvidt det faktisk foregikk et lovbrudd og å sjekke opp alderen på de involverte parter.

Det viser seg i ettertid av anmeldelsen at «den unge jenta» var 25 år gammel. Riktig nok skal det presiseres at Rich Vera utførte denne demonutdrivelsen på 25-åringen, uten at det virker som at demonutdrivelsen var ønsket på forhånd. Å kaste demoner ut av en person, uten at vedkommende har ønsket det selv, foran så mange folk, er etisk problematisk og fremstår som et overgrep.

(Avsnittene med understrekning ble redigert inn i innlegget kl 21:52 den 13.05.2019)

Demonutdrivelser er brudd på paragraf 19 i Barnekonvensjonen

Demonutdrivelser er brudd på FNs Barnekonvensjon paragraf 19 om psykisk vold og misbruk av barn. (Se link nederst i innlegget)

Her kan du se anmeldelsen fra Barneombudet: Oppdatert anmeldelse av demonutdrivelse

Det er veldig bra at Barneombudet står opp for stemmeløse barn i trossamfunn og verner om barns rettigheter, på tross av at anmeldelsen kan føre til negative reaksjoner fra ytterliggående kristne miljøer i Norge.

Så til Barneombudet vil jeg si takk på vegne av alle barn som opplever misbruk i guds navn, uten at barna selv kanskje forstår at de opplever et misbruk, siden det oppfattes som noe normalt.

jesussoldatencover3
I «Jesussoldaten» kan du lese om oppveksten min som var fylt av demonutdrivelser. Trykk på bilde for å bli henvist til Cappelen Damm sin nettside, der du kan kjøpe boken.

Vil du engasjere deg i å stanse rettighetsbrudd mot barn i trossamfunn?

Trykk på linken for å bli med i en facebook-gruppe som sprer informasjon og kunnskap om rettighetsbrudd mot barn i trossamfunn: https://www.facebook.com/groups/stansrettighetsbruddmotbarn/

Linker

Demonutdrivelser mot barn må forbys: https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/3JpoAd/demonutdrivelser-mot-barn-maa-forbys

Link til Barnekonvensjonen sin paragraf 19: https://barneombudet.no/for-voksne/barnekonvensjonen/hele-barnekonvensjonen/#19

 


Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s