Anmeldelse av oppfordring til demonutdrivelser på barn

Den 16. mai oppfordret «profeten» Rich Vera til demonutdrivelser på barn i en 25 minutters sekvens. Hele videosekvensen har jeg publisert i dette blogginnlegget. Jeg har derfor nettopp anmeldt både Rich Vera og Visjon Norge for brudd på § 183 i straffeloven: «Den som offentlig oppfordrer noen til å iverksette en straffbar handling, straffes med bot eller fengsel inntil 3 år.»

Merknad 24. mai 2019: Én faktaopplysning i anmeldelsen av Visjon Norge og Rich Vera, som omhandler at Jan Hanvold brukte positive ord om møteserien med Rich Vera, er dessverre feil. Jan Hanvold skrev ikke dette på sin offentlige Facebook-side den 19. mai 2019. Jeg beklager denne faktafeilen til dem den har rammet. Jeg påpeker at Jan Hanvold ikke har motsagt Rich Vera sitt forsvar og oppfordring til demonutdrivelser på barn den 16. mai 2019. Dette burde Hanvold ha gjort for å motvirke at kristne seere følger Rich Vera sin oppfordring om å utføre demonutdrivelser på barn. En ny korrigert anmeldelse er sendt til Fjaler Lensmannskontor.
Hele anmeldelsen finner du her: Politianmeldelse korrigert offentlig versjon

For kildehenvisninger – se anmeldelsen.

Utdrag fra anmeldelsen:
«Den 16. mai hadde Rich Vera en lengre seanse på cirka 25 minutter der Vera gav en bibelsk fundert begrunnelse for at barn kan bli angrepet av demoner. Bibelversene Vera bruker er Apostlenes Gjerninger kapittel 2 vers 17, Markus kapittel 9 vers 17-26 og 2. Mosebok kapittel 34 vers 7.

Veras begrunnelse for at barn kan bli angrepet av onde ånder er at den hellige ånd kom over «alle mennesker» på pinsedagen som er beskrevet i verset over i Apostlenes Gjerninger. Veras begrunnelse for at barn kan ha demoner begrunnes i at Jesus kastet ut demoner av et barn, som beskrives i verset over i Markus. Veras begrunnelse for at uskyldige barn kan ha demoner legges til grunn i verset over fra 2. Mosebok, der det står at forfedres og foreldres synder kan følge stamtavlen opp til fire slektsledd.

Rich Vera skryter av at han har sett tusen barn bli satt fri fra demoner (19:31). Vera sier befrielse er barnas brød (21:20). Vera sier at hvis de kaster oss i fengsel, så vil befrielser fortsette i fengselet (21:52), samt at radikale kristne som ønsker å ta nasjoner ikke må være redde for mennesker (22:05). Vera gjør det klart at den oppvoksende generasjonen er målskiver til demoner (22:50) og at man må håndtere djevelen og piske djevelen (23:42). Videre sier Vera at han ikke bryr seg om det er en bestefar, far eller barn, men at demonen skal drives ut og personen bli satt fri (24:06).»

Se videoen her som tidspunktene over refererer til:

Begrunnelse for anmeldelse
«Vera gir sine seere bibelsk belegg for å utføre demonutdrivelser på barn. Vera ufarliggjør fengselsstraff i en setting der det snakkes om demonutdrivelser av barn. Vera sier til mennesker som beundrer han at han ikke bryr seg om han kaster ut demoner av barn.

Et bibelsk belegg for å utføre spesifikke handlinger kan for bokstavtro kristne fungere som et pålagt krav. Religiøse ledere med mye makt har potensielt en enorm påvirkningskraft over personene som ser opp til den religiøse lederen. Derfor fungerer denne 25 minutter lange talen som en oppfordring til seere om å utføre demonutdrivelser på barn.

Demonutdrivelse kan av barn oppleves som skremmende. Av egen erfaring kan jeg fastslå at demonutdrivelsene jeg opplevde i en radikal kristen barndom var psykisk vold, mishandling, omsorgssvikt og overgrep. Veras oppfordring til utdrivelser av barn er dermed en oppfordring til lovbrudd mot barn.

jesussoldatencover3
«Jesussoldaten» beskriver de over 30 demonutdrivelsene jeg ble utsatt for i barndommen. (Klikk på bildet for å bestille)

Barn er de mest sårbare i samfunnet og trenger mest beskyttelse. Derfor er det maktpåliggende at samfunnet ved Politiets ustrakte hånd tar problemstillingen om oppfordring til demonutdrivelse på barn på alvor, ettersom mange barn potensielt kan bli skadet som følge av direktesendingen på Visjon Norge den 16. mai 2019.»

Begrunnelse for at Visjon Norge også anmeldes

«Visjon Norge, ved pastor Jan Hanvold, inviterte Rich Vera. Sendingen fra den 16. mai ble slettet fra alle plattformer til Visjon Norge. Jan Hanvold brukte positive ord om møteserien med Rich Vera og har heller ikke tatt ansvar og kontret Rich Vera sin oppfordring om å utføre demonutdrivelser på barn. Jan Hanvold, som leder Visjon Norge, har et ansvar for at påvirkningen som skjer via den internasjonale tv-kanalen ikke er i strid med loven eller setter barn i en posisjon der sannsynligheten for rettighetsbrudd og lovbrudd mot barn forhøyes, som direkte resultat av innholdet de sender ut til 98 prosent av landets hjem.»


En kommentar om “Anmeldelse av oppfordring til demonutdrivelser på barn

  1. En meget godt dokumentert anmeldelse, Torp. Måtte den bære frukter.

    Knut Nygaard, det er ikke sikkert at straffeloven åpner for å avklé religiøse sjarlataner, men det burde den absolutt, på lik linje med annen svindel. Religion skal ikke være et frikort for å utføre svindel.

    Liker

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s