Om meg

«Anders Torp (født 1988) har siden 2009 kritisert virksomheten i menighetene Seierskirken og Oslokirken, som ble ledet av hans far Jan-Aage Torp. Anders Torp sin sterke oppveksthistorie har flere ganger vekket bred debatt i norsk offentlighet. I dag er han aktiv samfunnsdebattant, foredragsholder og arbeider med en ny bok.
I 2011 skrev Anders et appendiks til Levi Fragells bok «Vi som elsket Jesus», og i 2016 utga han sammen med Aftenposten journalist Tonje Egedius boken «Jesussoldaten: Gutten som skulle vinne landet for Gud», om sine erfaringer fra oppveksten i meninghetene.
Anders Torp vokste opp på Lillestrøm som den fjerde av seks søsken. Faren Jan-Aage Torp etablerte i februar 1990 den karismatiske menigheten Lillestrøm Kristne Senter, som skiftet navn året etter til Seierskirken. Seierskirken ble nedlagt høsten 2000; i 2001 stiftet faren menigheten Oslokirken.
Anders Torp forteller at han som barn følte seg syndig og stadig ble «fortalt historier om synd, fortapelse og demoner, og ble innprentet at hvis han løy og gjorde noe galt, ville han havne i helvete». Anders Torp hevder at han som 13-åring ble utsatt for sin første demonutdrivelse, og flere demonutdrivelser sommeren 2007. 17 år gammel ble han utsatt for tortur på en sommerleir i regi Faderhuset i Danmark. 19 år gammel bryter han med troen og menigheten han vokste opp med.

Kritikk i media

Anders Torp stod 15. februar 2009 frem i VG og varslet om kritikkverdige forhold i Oslokirken som ble ledet av hans far Jan-Aage Torp. Anders Torp mente menigheten var av en usunn autoritær orden, at medlemmer ble utnyttet økonomisk og at medlemmer ble kontrollert. Han hevdet å ha vært øyenvitne til utallige djevleutdrivelser, og at menigheten bevisst søkte folk som var «ressursvake» og burde hatt hjelp på andre måter.
Jan-Aage Torp avviste kritikken i VG og 8. desember 2010 i Fri Tanke. Han hevdet at menigheten ikke praktiserte eksorsisme selv om de trodde på gyldigheten av det, og at det heller var snakk om helbredelse og bønn, samt at de skilte skarpt mellom helbredelse fra sykdom og eksorsisme fra demonbesettelse.
15. april 2011 ga Anders Torp et intervju til A-magasinet hvor han utdypet kritikken nærmere og fortalte om sitt liv som menighetsmedlem.

Mottakelse av boken

Cappelen Damm utgav dokumentarboken Jesussoldaten 15. mars 2016, forfattet av Tonje Egedius og Anders Torp.
Boken mottok dekning av flere store norske mediehus og kristen presse. 15. mars 2016 møter Jan-Aage Torp og Anders Torp hverandre på TV 2s God Morgen Norge, og den 17. mars 2016 møttes de i NRK-programmet Debatten, som NRK omtalte som et sterkt møte mellom far og sønn.
Boken mottok ros for å være egnet til å gi innblikk i hvordan religiøse miljøer kan fungere, og at den øker muligheten for å se en sårbar gruppe i samfunnet.
Anders Torp arbeidet som kommunikasjonssjef i den frivillige organisasjonen Hjelpekilden (februar 2015 til september 2016), som gir hjelp og støtte til mennesker i problematiske religiøse bruddprosesser.»

Utdrag fra min wikipedia-artikkel: https://no.wikipedia.org/wiki/Anders_Torp
Her kan du lese utdrag fra «Jesussoldaten» som handler om da Anders Torp trodde han skulle dø på en kristen sommerleir i Danmark i 2005:
Her kan du se episode 4 av VGTV-serien Frelst der jeg forteller om min religiøse oppvekst: https://www.vgtv.no/#!/video/125411/frelst-episode-4-tvilen
Her kan du kjøpe «Jesussoldaten» i innbundet utgave, pocket, e-bok og lydbok. På lydboken leser Anders Torp inn selv: https://www.tanum.no/tanum/search/search.action?query=jesussoldaten

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s